Опера «Травиата»

Начало мероприятия: 21.09.2017 18:30

Место: ХАТОБ (ХНАТОБ)

Адрес: Харьков, ул. Сумская, 25

Цена билетов: от 30.00 до 100.00 грн.

Опера «Травиата» Дж. Верди
Навіть не віриться, що ця опера Верді, одна з найпопулярніших у світі, могла колись з тріском провалитися на прем'єрі. Можливо, глядачів шокувало те, що її героїня була куртизанкою? Але, виявляється, в душі героїні опери, стільки щирості і тепла, що вона віддає його без залишку людині, яку по-справжньому любить. На жаль, щастя було таким можливим...
Короткий зміст
В салоні паризької куртизанки Віолетти Валері веселий банкет. Віконт Гастон де Летор’єр представляє Віолетті аристократа Альфреда Жермона, палко закоханого в неї. На честь Віолетти Альфред співає застольну, що славить всевладну любов. Юнак освідчується у коханні; Віолетту скоряє щирість його почуття. Але вона знає: любов не принесе їй щастя - світське товариство бачить в ній лише куртизанку... Проте Віолетта не хоче засмучувати юнака і дарує йому квітку камелії на знак нової зустрічі. Вона вже не в силах зректися почуття, що так зненацька охопило її.
Альфред і Віолетта живуть на віллі далеко від суєтного світу. Та всі кошти вже витрачено. Альфред поспішає до Парижа, щоб добути гроші. З’являється батько Альфреда Жорж Жермон. Віолетта розповідає про своє щастя, про палку любов до Альфреда. Але старий приїхав з вимогою закохані повинні розлучитися. Аристократичний світ обурений зв’язком Альфреда з куртизанкою: це стало на перешкоді шлюбу Альфреда. Тамуючи біль, Віолетта дає обіцянку назавжди розлучитись з Альфредом. Залишивши коханому прощального листа, вона від’їжджає до Парижу. Не знаючи, що сталося, Альфред у розпачі: він вбачає зраду... Жермон умовляє сина повернутися до рідної домівки.
Маскарад у паризькому казіно. Серед старих знайомих Віолетти вже відомо: вона повертається у їх коло. Тут і Альфред, що сподівається на зустріч з Віолеттою. Вона з’являється у супроводі барона Дюфоля. Віолетта схвильована сутичка між Альфредом і Дюфолем неминуча. Вона просить Альфреда залишити казіно. Той обіцяє піти, але тільки разом з нею. Дотримуючи слова, даного Жоржу Жермону, Віолетта відмовляється. В запалі ревнощів Альфред кидає в обличчя Віолетті гроші плату за її любов. Всі обурені його вчинком. Альфред приймає виклик барона на дуель.
Згасає в тяжкій недузі Віолетта. Лише лікар Гренвіль відвідує її. У відкрите вікно вривається шум карнавалу. З листа Жермона Віолетта дізнається: барона поранено на дуелі; Жермон розповів синові всю правду, і незабаром Альфред має приїхати. Та чи стане у неї сили дочекатися зустрічі з коханим?.. Зустріч приносить хвильку щастя. З’являється і старий Жермон, він зрозумів благородство Віолетти, силу її почуття. Та пізно. Життя Віолетти обривається...
Продолжительность: 2 ч. 40мин